Fonds Gehandicaptensport, JUMBO Driebergen De Sluis en Maupertuus slaan de handen ineen. Fonds Gehandicaptensport heeft als missie om sport vanzelfsprekend te maken voor iedereen. Omdat Maupertuus passend onderwijs wil bieden aan ieder kind, is het voor de leerlingen belangrijk dat ze leren omgaan met elkaars verschillen en respect hebben voor elkaar. Ook samen sporten, handicap of niet, hoort daarbij! JUMBO Driebergen de Sluis gaat daarbij helpen.

Maupertuus heeft bij Fonds Gehandicaptensport een aanvraag ingediend voor een (S)Cool On Wheels clinic. (S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject waarbij een docent aan de klas laat zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat als je een handicap hebt heel erg veel mogelijk is! Ze ervaren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal. Ook gaan ze, na het zien van indrukwekkende voorbeelden, met elkaar in discussie over hoe het is om met een beperking te leven.

Om deze clinic mogelijk te maken is er een sponsorbedrag van €750 nodig. JUMBO Driebergen De Sluis heeft in de maanden juli en augustus een emballage-actie voor Maupertuus om de (S)Cool on Wheels clinic mogelijk te maken. Door zoveel mogelijk lege flessen en/of bierkratten in te leveren bij JUMBO Driebergen De Sluis kunt u bijdragen aan een onvergetelijke ervaring voor de scholieren van Maupertuus!