30 en 31  mei zijn de klassen 4 en 5 HAVO en 4 VMBO op kamp geweest naar Berg en Terblijt. Met veel enthousiasme liep iedereen over de touwenbrug. Vervolgens moesten ze via een pittige helling naar de lunch lopen. ’s Middags stond er mountainbiken op het programma. De instructeur vond dat de tocht goed te doen was voor iedereen, maar dat bleek voor een deel toch anders uit te pakken. Mede door het slechte weer van de dagen ervoor, er waren in Berg en Terblijt zelfs modderstromen, was het parcours voor een onervaren mountainbiker echt heel pittig (te). Hierdoor moesten sommigen al snel  noodgedwongen stoppen of hielden het halverwege terecht voor gezien. De diehards hebben de hele route afgelegd. Door een valpartij moest een van de leerlingen (ook een diehard) jammer genoeg eerder naar huis. Na de barbecue was er het zwembad bij het hotel. Echt super en helemaal voor ons alleen.

’s Avond zat iedereen gezellig bij elkaar in de zaal of op de kamer. Toen het tijd werd om te gaan slapen maande Els Puck tot stilte. Puck: ”Jullie maken anders de meeste herrie hoor”!

De volgende dag stonden de mergelgrotten op het programma. Eerst moesten ieder een traject bij kaarslicht afleggen. Daarna een stuk in het pikkedonker. Ze hanteerden het principe van “follow the leader”: drie groepjes, 1 voorop en de rest met de hand op de schouder van zijn voorganger erachteraan. Je zult maar vooroplopen en de rest moeten leiden… In de drie groepjes ging dat fantastisch door 3 “natural leaders”.

Na een prima lunch was daar het laatste onderdeel; de tokkelbaan. Wat een lef! Soepeltjes zeilden iedereen naar beneden, sommigen zelfs ondanks hoogtevrees.

Na het tokkelen vertrok de groep in de loop van de middag weer richting Driebergen. Smerig, bezweet, sommigen ook moe (vooral de oudjes) kwamen ze daar tegen zevenen weer aan. Gelukkig vrijdag vrij!

De sfeer was super, met dank aan iedereen!