Zoals elk jaar organiseren we een sponsorloop voor het goede doel.
Op het terrein van Maupertuus houden we volgende week woensdag een sponsor Obstacle-Run voor Stichting Hersenaneurysma Patiënten Platform. Het startschot wordt voor deze loop wordt gegeven door 2 burgemeesters; die van Utrechtse Heuvelrug én die van Bunnik!

Deze stichting streeft vier doelen na:

  • Informeren van patiënten en hun naasten tijdens hun ziekte en revalidatie
  • Vergroten van de inbreng van patiëntervaringsdeskundigheid in de zorgverbetering
  • Stimuleren en ondersteunen van wetenschappelijk Onderzoek
  • Het grote publiek informeren over wat een hersenaneurysma en subarachnoïdale bloeding is.

Wij gaan met onze leerlingen proberen de stichting te steunen bij deze doelstellingen!

Vandaag kwam bestuurslid Carola Deurwaarder van het HPP onze leerlingen voorlichting geven. Ook was promovendus Dr. Inez Koopman van het UMC aanwezig om meer te vertellen over hersenaneurysma’s. De leerlingen kregen uitleg over een SAB, hersenaneurysma, de gevolgen en revalidatie.
Het was een interessante voorlichting en de leerlingen gaan proberen zoveel mogelijk sponsoren te zoeken!

De leerlingen krijgen vandaag een sponsorkaart mee, waarin u, uw familie, vrienden en bekenden een bepaald bedrag kunnen invullen voor elke afgelegde ronde tijdens deze Obstacle-Run. Om een ronde compleet te maken komen de leerlingen een 8-tal klim- en klauterobstakels tegen, waarbij ze zo nu en dan elkaar nodig hebben om het parcours met goed gevolg te bedwingen. De leerlingen helpen de andere runners over de moeilijkste punten heen en accepteren ook zelf graag een duwtje in de rug als het alleen even niet lukt. Dit ‘samen-aspect’ maakt een run over het Obstacle Parcours een waar sponsorspektakel.

Na deze dag zullen de kinderen het geld bij u ophalen en zullen wij het totaalbedrag aan Stichting Hersenaneurysma Patiënten Platform aanbieden. Wij hopen vanzelfsprekend op een mooi bedrag

Wij wensen onze leerlingen heel veel succes met het zoeken naar sponsoren! TOI TOI TOI!